Friday, February 7, 2014

Planning for 2014

Salam pembuka bicara...ewah ayat novel padahal tak layan pun novel...ok make it short this time aku nak planning untuk 2014 insyallah jika tiada halangan yang mendatang semua akan berjalan lancar amin...kita mampu merancang tapi Allah S.W.T yang tentukan...

JANUARY 2014
Okey memang dah lepas sebab aku tak plan anything pun... Tapi merewang merata gak la even tak dapat cuti banyak hari pun la..ala cuti sehari ja tapi berjalan tak hingat huhuhu encik hubby ada jadi drive aku plak kan memang berjalan saja la...Bulan january aku keja p penang jelah tapi tak sempat jalan mana2 sangat pun.. Janji happy dengan encik hubby aku tuh...

FEBRUARY 2014
Ini bulan la kan aku nak p mana ea..rasa no plan for this month....cuma kumpul duit untuk target kereta ja..ok nak kata aku keja lama tapi tak dapat beli keta lagi pun wa tadak kesah punya larh...
target aku nak beli 2nd hand jer janji aku tak mo hutang..makna kata aku nak beli cash terus...Nampak sembang hebat kan beli cash woo..ini bukan sembang hebat tapi fikir masa depan memang la aku lepas pun loan nak beli yang baru tapi...biar la 2nd hand pun janji tak sangkut hutang... dari aku tanggung hutang smpai 9 tahun tuh baik aku buat investment ASB ada jugak paedah yg menguntungkan aku...duit tuh mai balik kat aku...hahhahaha sembang tak hebat mana la dari tahun ke tahun aku kumpul duit sikit lagi ja INSYALLAH.

MARCH 2014
bulan ni aku target jelah nak beli kereta harap2 lah bulan march nie dapat jugak beli kereta..Tak sempat bulan march mungkin bulan april antara 2 bulan nie aja lah...Akan ku cuba jugak sedaya upaya aku untuk capai target aku....Yang penting usaha atas titik peluh aku sendiri...Duit aku sendiri bukan duit mak bapak aku ka kakak aku ka tapi duit aku hasil kerja aku...INSYALLAH..

APRIL 2014
Bulan yang aku rasa macam nak study just ambik sijil untuk mudahkan aku kerja sendiri..tapi mungkin aku kerja dengan orang dulu cari pengalaman then kerja sendiri..sebab aku lebih minat meniaga dari keja opis nie....keja opis sakit kepala maklum la keja dengan orang ada ja tak kena...walaupun keja opis balik awai sekali pun aku tetap malas keja opis hhuhuhu bukan minat aku tuh...Aku study pun sebab aku perlukan knowladge tertentu senang nak buat marketing...Lagi pun ilmu tak rugi belajar walaupun apa bidang pun...Nak pelecei aku just ambik sijil pun aku tak heran...Janji aku tak susahkan sapa2 pun termasuk family aku...

May 2014
Bulan yang banyak kenduri nie...Sepupu aku kawen plak kan kena spend duit sikit beli kek dengan hadiah yang pasti baju2 yang mak pak aku nak pakai nanti...masalah duit tak dak hal akan aku usahakan..Lepas beli baju untuk kenduri sepupu aku nak kena cari baju raya siap2 pulak kalo p time eskpo dekat raya tuh baju bekenan pun takdak saiz tau tinggai hat yang tengok pun tak teringin dah..Yang penting lepas bukak posa memang meleret la nak berjalan pun...huhuhu baik beli siap2...awai2 tak kalot...Dan paling penting nak p KURSUS KAWEN tedia tulis besaq2 nak habaq excited lebih kan.

JUNE 2014
Bulan yang best ada perancangan nak holiday dengan kawan2....excited dah nie huhu sebelum kawen la nak berjalan dengan kawan2 pun nanti kawen tak dak dah p mana2 dengan encik somi ja..Plan yang dirancangkan akan bermula berjalan ke legoland johor lepas tuh ke negeri 9 akhir sekali melaka...tedia aih jalan sakan...bukan semua tempat nak p pun hat best2 aja...bila ag alang2 dah p johor meninyingah merata la baru puas berjalan....Tak sabaq aih....Rilek palu...

JULY 2014
Ini bulan tarak p mana la nama pun bulan puasa bulan nie jugak raya tak kan nak holi holiday pulak...berjalan cari kuih ja kot menu2 bukak posa huhuhu excited ja nak puasa mai 1st day terbenam tak larat nak puasa...kul 11 pagi lapaq dah hahahhaha setiap tahun cam tuh...

AUGUST 2014
Bulan yang aku tak rancang apa pun sebab kena himpun balik duit untuk masa2 akan datang huhuuh aku memang gila duit sekarang nie tak macam dulu tak cerdik lagi sekarang dah cerdik simpan duit untuk masa depan dan disaat memerlukan..tapi mungkin akan holiday mana2 kot tak sure sebab banyak aku plan last minit...kenapa last minit sebab last minit lebih jadi plan tuh dari rancang awai2 tak p pun huhuhu...

SEPTEMBER 2014
 Bulan september pun tak dak perancangan lagi mungkin rancang himpun duit dan buat bisness kecik2 kot sebab memang minat marketing kan...ayat kena power tapi aku ada rancang nak kursus bahasa nak praktik kan bahasa english bagi fluent then nak ambik kursus bahasa mandarin senang cina mengata aku ka mana taw bukan boleh kira depa ingat kita tak paham boleh la depa ngata kita...dan jugak mudah untuk kita buat marketing dengan orang cina nie sebab cina memang pandai bisness banyak aku kena follow cara cina buat bisness...bulan kumpui duit dan buat bisness INSYALLAH.

OCTOBER 2014
Eh! bulan besday girl aku le tuhh...tak taw tahun ni apa suprise dari encik hubby aku..last year sampai terkinja-kinja aku terkejut tengok hadiah dia bagi..Memang dia tak taw pun benda dia bagi tuh akan buat aku terkinja and aku pun tak penah gtaw dia yang aku nak sangat barang tuh....This year kena tunggu la apa suprise mana...So aku tak dak plan sebab aku kumpui duit ja...

NOVEMBER 2014
Bulan yang kena slow down untuk semua aktiviti yang melibatkan penggunaan duit sebab aku kena simpan duit banyak2 huhuhuh family trip next month kena la belanja mak aku sama nama pun dah keja tak kan nak biaq mak kuaq duit kan so bulan berjimat cermat(kononnya) entah aku soping sakan pa...

DECEMBER 2014
Planning dari awai tahun hanya ini yang paling aku tunggu sebab nak g holiday dengan family aku...lokasi ditetapkan nak g langkawi...tengah berangan dah nie mesti best punya la...apa pun aku boleh merancang yang tentukan hanya DIA aku berserah ja..FAMILY TRIP HUHU LANGKAWI...

*Kena kumpui duit banyak sebab banyak gila plan aku.
*target penting kena capai dulu kasi settle baru hati manyak senang..
*Kawen?tunggu dia masuk minang ler...tengah kumpui agaknya..
*INSYALLAH segala perancang di permudahkan amin..

#Aku sayang ALLAH
#Aku sayang Keluarga
#Aku sayang Nazreen
#Aku sayang Sahabat
#Aku sayang diriku...
ILYSM......









Wednesday, December 18, 2013

Collagen OH Collagen...

Hari nie aku nak story pasal collagen yang aku ambik bcoz ramai nor yang menanya aku nie...To be honest aku pun tak pasti mana yang cepat nie sebab tiap-tiap bulan aku menerai lain-lain collagen..Cuma aku boleh share la semua collagen berkesan cuma beza cepat dan lambat ja...
1st better aku share perbezaan muka aku sebelum menelan collagen nie..Comfirm tekejut beruknya..sambil pikir cam na la ada laki nak kat aku time nie kan...aku pun cam tuh gak..
#ini gambar tengah panas tau...tengok pun tau kan gelap
#belum dalam mall ka lampu biasa ka ada ag pic aku muka ag pucat..
# dah edit tetap nampak cam....aku pun takot tengok muka aku...


Aku mula dengan 1st time aku try makan collagen..collagen nie tak femes pun namanya swiss made perisa strawberi but tak dak effect langsung even dah kedarah 1bulan non-stop..Result yang aku boleh sampai kan memang menghampakan then aku try....

AuraWhite yang diheboh-hebohkan tuh testimoni gempak tuh but tak gempak pun...my mom telan sampai 4 botol tak dak kesan langsung nak kata sebab tak pantang? me and my mom tak minum nescafe punya lama sebab nak makan collagen punya pasal..

Maixara plak aku try tapi yang walaupun cuma 10 000 mg tapi kesan memang nampak nak dibandingkan aurawhite yang tinggi kandungan tapi tak dak kesan...Maixara aku memang puas hati 2 bulan aku makan nampak bezanya..Tapi aku suka menerai so aku try lak collagen lain..

Glutaking...ini paling debom la memang ketara nampak cerahnya aku boleh buktikan ok gambaq nie tengok pun tak edit punya...aku ambik glutaking nie tak sampai sebulan kesan aku dapat memang ketara memang aku puas hati beli glutaking nie walaupun mahai sikit tapi tak semahal aura white..
glutaking aku beli dengan harga rm100 ja sebotol kandungan hanya 30 000mg lebih rendah dari aura white...hahhah memang aku pangkah la aura white nie memang tak puas hati hahah...
ini kesan aku makan glutaking...yang baca boleh nilai sendiri ok..
 # boleh nilai sendiri kan
#nampak cam edit tak?

nie pic kat luar no need to edit kalo betul aku edit mesti skali seat belt tuh pun putih gak...hhehehe believe me glutaking tak femes mana tapi result memang puas hati la.. tapi sekarang nie aku menerai benda lain pulak hahahah suka menerai nak buat cam na...sekaran aku try perla coffee boleh tahan sedap coffee perla ni tak da kafien pun result tak perasan lagi sebab baru seminggu minum tengok la lepas sebulan cam na kalo ok mungkin aku continue la sebab glutaking mahai sikit perla nie murah sikit hahahhahah....Believe it or not cewah...tak caya cuba la glutaking jamin puas hati...

#SELAMAT MENCUBA YA...

Thursday, September 19, 2013

Produkkk Kecantikan


Nak CErahkan kulit gebu kan kulit hilang bekas jerawat bekas parut-parut, licin kan kulit dan semualah untuk cantikkan kulit aKu hahhahah Tamakkan walaupun tadak jerawat huhhuhu Setiap produk aku juai aku lah testimoni nya...Banyak duit aku kan hahhaha maksud aku banyak duit aku perabis kan....

Sekarang nie aku tengah ambik AURA SHINE... As u can see....SHINE BRIGHT LIKE A DIAMOND!
HAHHAHA.......buat masa nie memang terbukti pun lepas aku maintain aura shine nie memang shine bright like a diamond...bukan nak bohong pun kalo tak percaya cubalah!. Aku nie bukan takmo ambik AURA WHITE or AURA CHOC sebenarnya aku nie tak sempat nak bancoh sebelum p keja. Dalam makna kata lain aku nie PEMALAS.


Kalo tadi aku cerita nak cerahkan kulit satu badan...Sekarang aku nak cerita Produk Skin Care aku guna plak..Dulu aku guna Tia Amelia boleh tahan lama jugak tapi kesan hanya nampak mula-mula ja lepas tuh tak nampak dah dok hitam legam serupa tuh gak....Sekarang aku pakai Set Natasya Herba memang mengelupas pun tapi mengelupas sampai kulit dah cantik dan licin ja sekarang nie tak mengelupas dah kulit aku lincin hik3....Seronok sampai terangkat..!!
Aku Cuma pakai Sabun dan Night Cream Herba ja masa mula-mula aku pakai sekali toner...TApi Toner memang tak bagus untuk kulit anda dan aku...toner la akan menyebabkan liang pori kita lebih terbuka...aku pkai sebotol ja pastu aku STOP sebab aku perasan liang pori aku makin terbuka..Bukan toner Natasya ja semua nie TONER akan membuat liang pori terbuka....Sebelum masalah lebih serius dan aku tamo membazir aku pakai la sebotol bagi abis..Pastu aku tak pakai dah.....SEkarang kulit aku licin and cerah la sikit..

Kemudian aku Nak Share sikit Foundation yang aku pakai nie memang tahan 24hours...Kalo hampa p tanya mak andam yang tak berapa makkk tuh memang kedekut pahit nak Share soo aku tanya la yang betui mak andam...Makeup pengatin nie memang la kena makeup tebal so foundation yang depa guna depa akan mix kan 2 jenis Foundation... Satu foundation untuk tahan lama dan satu lagi untuk buat muka lebih shinning...Tujuan Shinning nie untuk buat muka kita lebih berseri bukan nampak oily ok....
Foundation yang aku maksud kan ialah Naturactor Dan Supra kryolan..



Buat masa nie aku pakai yang nie tak lebih-lebih....pun makeup sederhana ja....t kawen tak naik seri lak hehehehhe nie ja aku leyh share buat masa nie....Kalo nak pkai tuh tak payah tebal selapak macam opera...tengkok hitam legam mai kat muka tak putih la cummaaaa kelabu asap ja hehehhehe....

Love,Love,Love


Sama-Sama jual Jamu...Mr A tolong Meniaga
Aku Jual Muka dia la senang nak tarik gurl gedik-gedik beli..
                                                         
Malam Kibarkan Jalur Gemilang 2013

         
Since When aku layan tengkorak nie
Ok...not mine...tuh Mr A punya..
Nie genk aku hik3...Baju kami ada Cartoon
Hampa ADA??
Terima KAsih Datang LAgi!!

Wednesday, September 18, 2013

IMPIAN!!

     Impian!! Aku tak pasti kemana arah yang ingin aku tuju...Sebab banyak tanggungjawab aku kena tunaikan..Yelah aku sorang ja tengah cuba sedaya upaya sara mak abah yang tercinta...Mana nak kumpui duit nak kawen lagi...Walaupun aku kerja biasa gaji pun tak hebat mana tapi alhamdulilah keluarga aku masih ckup makan dan pakai lagi...Aku pun bukan jenis pakai brand-brand pun...kalo beli pun tak selalu la..utamakan keluarga dulu....

    Tempat keja sekarang lagi ok la berbanding yang dulu walaupun keja dekat mall basic rendah tapi alhamdulilah komisen tinggi dan aku tak payah teruk promote pun orang mai beli dah..Sekarang aku keja kedai jual jamu dan kosmetik serba sikit aku ada pengalaman insyallah suatu hari nanti aku akan bukak kedai macam nie jugak tapi bukan dekat sini la..Takkan nak lawan tokey kan...Sekarang tengah operasi kumpul duit janji ada modal sikit-sikit pun boleh niaga dah....Biar hidup sederhana asalkan aku bahagia...Tiba-Tiba teringat sorang umat nie dengan bangga sound aku kat FB dia kata dia ada duit dia boleh buat apa saja...tapi sampai sekarang hati tak tenang...Dia boleh hipokrit jap ja...pastu dia akan post sedih-sedih lagi....Biaq jelah hidup dia...lain kali jangan bongkak kerana kamu tiada apa-apa yang boleh buat kan kamu bahagia melainkan kamu ubat cara pemikiran kamu.....Nie dak PM fb maki-maki.....Tiba-tiba post kat wall sendiri ada orang aniaya dia dan dia maafkan orang tuh terserlah sangatlah kebodohan itu...

    Pasal impian aku alhamdulilah mak abah dan dia support aku nak buat bisnes nie...Slow-Slow aku buat...Tempat dah survey, pasaran dah survey, produk,modal dan lain-lain ag kena teliti betui-betui...Aku minat bisnes sebab aku tak mao selamanya keja ngan orang...nanty aku dah tua orang takmo pkai khidmat aku dah pastu pulak nak kena cari keja lain...biaq bisnes sendiri kita lah tokey...Dah jadi tokey tak payah keja teruk-teruk...upah orang plak keja ngan kita....oh yessss bestnya berangan sampai tak jijak tanah...

     Oh ya! semalam (17/09/2013) aku p tengok wayang ngan dia la kat Jusco Perda Penang...Dah lama benor tak pi sana..sesaja berjalan nak tengok wayang kat sana....iklan sebelum start wayang agak 20 minit gak la....pastu sebelum start movie adoiyai "SILA BERDIRI UNTUK NYANYIAN NEGARAKU" boleh tahan blur tahap tenok la aku last tengok wayang bulan lepas ja tak tao plak cam gini jadinya....pastu semua orang bangun la tak nyanyi pun diri ja tanda hormat.....Pengalaman yang menarik jugak la....Aku tak pasti la samada pawagam kat Jusco ja yang buat cam tuh...huhuhuh....nice....

Semoga cita-cita aku dan keluarga tercapai lah nak bukak bisnes nie....duit lebih untuk keluarga jugak bukan untuk orang lain.....dan untuk aku yang gatai nie nak kawen lerh...ehheheheheh......Impian aku terlalu banyak dan lebih banyak merapu dari yang berguna itu adalah fakta tentang aku.....Good bye......

Saturday, April 27, 2013

Keluarga,Cinta & Sahabat!!

KELUARGA

Keluarga bagi aku sangat lah penting kerana keluarga aku segalanya bagi aku..Penah suatu ketika dahulu aku tidak mementingkan keluargaku dah aku lebih pentingkan cinta dan akhirnya cinta memberi bencana kepadaku sedangkan keluarga masih disisiku menemani hari-hari yang berlalu, susah dan senang tetap dengan aku bermula dari situ aku belajar menghargai keluarga aku. Bagi pendapat aku "kadang-kadang kita kena biar sesuatu itu terjadi supaya kita dapat belajar dari kesilapan kita yang lalu". Maka aku telah pun belajar melalui kesilapan aku sendiri. Ya! aku tidak penah serik untuk belajar sesuatu aku tidak pernah berhenti mencuba sesuatu yang baru kerana dari situ aku belajar dan dapat pengalaman...Orang yang disanjung belum tentu akan membantu orang yang tidak dipandang mungkin lebih membantu..Sekarang aku kena kerja keras untuk sara keluarga aku maklum larh kakak yang lain masing-masing berjaya dah tapi lupakan abah sendiri...Never mind aku tetap jaga abah aku sampai hujung nyawa dia..Itu janji aku...
AKu akan pertahankan ibu bapa aku...tiba masanya aku membalas jasa mereka yang tidak terhingga itu yang belum tentu aku dapat membalas kesemuanya..   M&A&A

CINTA

Cinta bukan sesuatu yang sukar tetapi keserasian yang menghormonikan cinta kami...Keserasian buat kami terasa begitu sekejap masa berlalu tanpa kami sedar sudah hampir setahun bersama masih terasa yang kami baru berkenalan semalam ja setiap yang berlaku antara kami adalah kenangan terindah aku dan dia..Tidak dinafikan pasangan mana tidak pernah gaduh tapi gaduh kami tak lama pun, paling lama 3jam kot tak pernah lelama sampai shari ka seminggu ka tak pernah sebab dia akan mengalah atau aku plak yang tak senang duduk bila dia tak reply..heheh Insyallah kami akan kekal jika dia jodoh aku permudahkan la urusan kami. AMin..  N&A..

SAHABAT

Sahabat...susah nak cari sahabat sekarang nie tapi alhamdulilah aku masih ada sahabat yang setia dengan aku..smua masalah aku kongsi dengan sahabat aku..Sahabat tak berubah walaupun sudah ada bf/suami itu baru sahabat..Terima kasih wahai sabahat teringat kenangan lucu kita dulu rindu sangat masa tuh sekarang hala tuju masing-masing tapi masih sahabat...Sahabat susah senang bersama.  A&A

Saturday, March 9, 2013

The Reason

I'm not a perfect person


I'm not a perfect person
There's many things I wish I didn't do
But I continue learning
I never meant to do those things to you
And so I have to say before I go
That I just want you to know


I've found a reason for me
To change who I used to be
A reason to start over new
and the reason is you

I'm sorry that I hurt you
It's something I must live with everyday
And all the pain I put you through              (A reason to start over new)                             
I wish that I could take it all away
And be the one who catches all your tears
That's why I need you to hear


I've found a reason for me
To change who I used to be
A reason to start over new
and the reason is You


and the reason is You [x3]

I'm not a perfect person
I never meant to do those things to you
And so I have to say before I go
That I just want you to know


I've found a reason for me
To change who I used to be
A reason to start over new
and the reason is you


I've found a reason to show
A side of me you didn't know
A reason for all that I do
And the reason is you

and the reason is you..


Thanks for loving me and giving me a chances to build a better life with you...i will not forget you and i will not let you go!! bcoz you are mine and always be mine...Now i have a reason that i can for all that i do and the reason is you... 

I am happy..You are perfect to me..I love u and always love u...

N&A