Wednesday, September 18, 2013

IMPIAN!!

     Impian!! Aku tak pasti kemana arah yang ingin aku tuju...Sebab banyak tanggungjawab aku kena tunaikan..Yelah aku sorang ja tengah cuba sedaya upaya sara mak abah yang tercinta...Mana nak kumpui duit nak kawen lagi...Walaupun aku kerja biasa gaji pun tak hebat mana tapi alhamdulilah keluarga aku masih ckup makan dan pakai lagi...Aku pun bukan jenis pakai brand-brand pun...kalo beli pun tak selalu la..utamakan keluarga dulu....

    Tempat keja sekarang lagi ok la berbanding yang dulu walaupun keja dekat mall basic rendah tapi alhamdulilah komisen tinggi dan aku tak payah teruk promote pun orang mai beli dah..Sekarang aku keja kedai jual jamu dan kosmetik serba sikit aku ada pengalaman insyallah suatu hari nanti aku akan bukak kedai macam nie jugak tapi bukan dekat sini la..Takkan nak lawan tokey kan...Sekarang tengah operasi kumpul duit janji ada modal sikit-sikit pun boleh niaga dah....Biar hidup sederhana asalkan aku bahagia...Tiba-Tiba teringat sorang umat nie dengan bangga sound aku kat FB dia kata dia ada duit dia boleh buat apa saja...tapi sampai sekarang hati tak tenang...Dia boleh hipokrit jap ja...pastu dia akan post sedih-sedih lagi....Biaq jelah hidup dia...lain kali jangan bongkak kerana kamu tiada apa-apa yang boleh buat kan kamu bahagia melainkan kamu ubat cara pemikiran kamu.....Nie dak PM fb maki-maki.....Tiba-tiba post kat wall sendiri ada orang aniaya dia dan dia maafkan orang tuh terserlah sangatlah kebodohan itu...

    Pasal impian aku alhamdulilah mak abah dan dia support aku nak buat bisnes nie...Slow-Slow aku buat...Tempat dah survey, pasaran dah survey, produk,modal dan lain-lain ag kena teliti betui-betui...Aku minat bisnes sebab aku tak mao selamanya keja ngan orang...nanty aku dah tua orang takmo pkai khidmat aku dah pastu pulak nak kena cari keja lain...biaq bisnes sendiri kita lah tokey...Dah jadi tokey tak payah keja teruk-teruk...upah orang plak keja ngan kita....oh yessss bestnya berangan sampai tak jijak tanah...

     Oh ya! semalam (17/09/2013) aku p tengok wayang ngan dia la kat Jusco Perda Penang...Dah lama benor tak pi sana..sesaja berjalan nak tengok wayang kat sana....iklan sebelum start wayang agak 20 minit gak la....pastu sebelum start movie adoiyai "SILA BERDIRI UNTUK NYANYIAN NEGARAKU" boleh tahan blur tahap tenok la aku last tengok wayang bulan lepas ja tak tao plak cam gini jadinya....pastu semua orang bangun la tak nyanyi pun diri ja tanda hormat.....Pengalaman yang menarik jugak la....Aku tak pasti la samada pawagam kat Jusco ja yang buat cam tuh...huhuhuh....nice....

Semoga cita-cita aku dan keluarga tercapai lah nak bukak bisnes nie....duit lebih untuk keluarga jugak bukan untuk orang lain.....dan untuk aku yang gatai nie nak kawen lerh...ehheheheheh......Impian aku terlalu banyak dan lebih banyak merapu dari yang berguna itu adalah fakta tentang aku.....Good bye......

No comments:

Post a Comment